سخنرانان کلیدی


Farhad Fatehi

دکتر فرهاد فاتحی

دانشگاه کویینزلند، استرالیا

پست الکترونیک: f.fatehi@uq.edu.au

چکیده سخنرانی

با پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، حوزه بهداشت و درمان شاهد نوآوری‌های زیادی در طول سالیان گذشته بوده‌است. یکی از دستاوردهای مهم به کارگیری این فناوری در حوزه بهداشت و درمان، امکان ارائه‌ی خدمات پزشکی از راه دور می‌باشد که اصطلاحاً به آن دورا پزشکی یا تله مدیسین گفته می‌شود. کشور استرالیا به دلیل گستردگی جغرافیایی، توزیع نامتوازن جمعیت و همچنین زیرساخت خوب ارتباطات از راه دور یکی از کشورهای پیشرو در زمینه‌ی تله مدیسین در دنیا می‌باشد. در این سخنرانی ضمن مروری بر تاریخچه‌ی تله مدیسین در کشور استرالیا به چگونگی راه‌اندازی و عملکرد چندساله‌ی مرکز تله مدیسین یک بیمارستان دانشگاهی و فوق تخصصی در شهر بریزبین استرالیا مورد بررسی قرار خواهد گرفت و برخی از پروژه‌های تحقیقاتی پژوهشی صورت‌گرفته در این مرکز به صورت خلاصه معرفی خواهند شد. همچنین روند گسترش پژوهش‌های حوزه سلامت الکترونیک در دانشگاه کوئینزلند و مرکز پژوهش‌های سلامت الکترونیک استرالیا و جدیدترین پروژه‌های در دست اقدام آن‌ها بیان خواهند شد.

بیوگرافی

دکتر فرهاد فاتحی دانش‌آموخته رشته‌ی پزشکی دانشگاه تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد بهداشت بین‌الملل از دانشگاه هایدلبرگ آلمان و همچنین دکترای تخصصی تله مدیسین از دانشگاه کوئینزلند استرالیا می‌باشد. موضوع پژوهش دوره‌ی دکترای ایشان در زمینه‌ی کاربرد تله مدیسین برای ارائه‌ی خدمات مراقبتی دیابت بوده‌است. وی پس از فراغت از تحصیل، دوره‌ی پسا دکترا در زمینه‌ی سلامت همراه یا موبایل هلث را به مدت یک سال در مرکز پژوهش‌های سلامت الکترونیک استرالیا گذراند و هم‌اکنون دوره‌ی فلوشیپ پژوهشی در زمینه‌ی سلامت دیجیتالی را در مرکز سلامت آنلاین دانشگاه کوئینزلند استرالیا سپری می‌کند.

zarin minochehr

دکتر زرین مینوچهر

رئیس کمیته آموزش و پژوهش بیوانفورماتیک، ستاد توسعه زیست فناوری ریاست جمهوری


بیو انفرماتیک و سیستم بیولوژی در پزشکی

چکیده سخنرانی

رشد روشهای سیستم بیولوژی در بیوانفورماتیک، علوم زیست شناسی و پزشکی را دچار تحولی شگرف نموده است. بنظرمی رسد بزودی شاهد انفجار اطلاعات حاصل از داده های بیوانفورماتیک خواهیم بود که منتج به دانش عظیمی برای بیماران و پزشکان خواهد شد. این اطلاعات و دانش حاصل از آن می تواند کمک قابل توجهی به پیش گویی بیماریها در مراحل ابتدایی آن نماید و بدنبال آن پزشکی شخصی که دانش نوینی است شکل بگیرد. Translational Systems Medicine واژه جدیدی است که گفته می شود از P4 شکل گرفته که مجموعه پیش گویی و پیشگیری و پزشکی شخصی را در بر می گیرد.سیستم بیولوژی تاثیر به سزایی روی پزشکی و علوم پایه گذاشته است بطوری که شاهد ارتباط قوی این دو علم در آینده خواهیم بود، در اینجا به بحث پیرامون این علم و کاربرد تخصصی آن در پزشکی خواهیم پرداخت.

zarin minochehr

دکتر حسین وطن پور

مدیر کل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت


توسعه فناوری های سلامت علوم پزشکی در ایران

چکیده سخنرانی

با توجه به توسعه نیروی انسانی در تحصیلات عالیه دانشگاهی و انجام پروژه های تحقیقاتی مشترک در سطح دانشگاه های علوم پزشکی داخلی و خارجی که نقش بسزایی در ارتقا رتبه پژوهشی ایران در منطقه و دنیا داشته است اینک حرکت به سمت دانشگاه های نسل سوم و تجاری سازی پروژه های تحقیقاتی برای خلق ثروت بعنوان یک نیاز در دستور کار بسیاری از دانشگاه های مذکور قرار گرفته است. در حال حاضر ضرورت توجه به حل مشکلات جامعه و هدایت اعضا هیات علمی بسمت تامین نیاز های جامعه و تبدیل علم به ثروت و تاثیر آن در GDP کشور اجتناب ناپذیر است توسعه زیر ساخت های فناوری در دانشگاه های علوم پزشکی از برگزاری ایده بازار هاو تشکیل هسته های فناوری د رعرصه های مختلف حوزه سلامت از دارو تا تجهیزات پزشکی و ... تبدیل آنها به شرکت های دانش بنیان برای استقرار در 86 مرکز رشد، تولید محصول پایلوت، ثبت نوآوریها، اخذ گواهینامه های استاندارد و تولید انبوه در در 4 پارک علم و فناوری سلامت از اقدامات شایان توجه وزارت بهداشت در حوزه فناوری سلامت می باشد. در سال 97 همکاری با سایر ارگانها در حمایت مالی از فناوران بگونه ای بوده است که بالغ بر 55% تسهیلات تخصصی صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه فناوری سلامت و تاکنون موجب بهره برداری از 140 پروژه فناوری با تکنولوژی بالا در حوزه سلامت شده است. در حال حاضر 15 اتاق تمیز دانشگاهی زیر ساخت حمایتی از تبدیل تولیدات ازمایشگاهی به نیمه صنعتی راتشکیل می دهد. در حال حاضر تلاش ها منجر به تشدکیل 1250 شرکت دانش بنیان سلامت از میان 4200 شرکت ثبت شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گردیده و موجب اشتغال بالغ بر 12 هزار فارغ التحصیل دانشگاه های علوم پزشکی شده است که به تولید و عرضه بالغ بر 4500 محصول دانش بنیان مشغول هستند. در حال حاضر 560 شرکت دانش بنیان محصولات خود را پس از اخذ مجوز های لازمه در بازار داخلی بفروش رسانده و حضور 62 شرکت دانش بنیان سلامت در سطح بین المللی افتخاری در عرصه فناوری سلامت محسوب می شوند که دانش و توانمندی ایرانی را در عرصه صادرات و نفوذ به بازار های خارجی نمایان می سازد. توجه وزارت بهداشت به توسعه تکنولوژی بالای عرصه فناوری سلامت موجب شده است که ایران جایگاه خاصی در عرصه سلول های بنیادی، تولید تجهیزات توانبخشی و دندانپزشکی، دارو های بیو تکنولوژی، مهندسی بافت، سلامت دیجیتال، تولید ملزومات و گیت های اختصاصی آزمایشگاهی، تولید تجهیزات پزشکی، گیاهان دارویی و ترجمه دانسته های طب سنتی به دانش نوین پیدا کرده و رتبه فناوری ایران از 127 در سال 92 به 65 در سال 97 ارتقا یابد. تلاش ها برای ورود فناوری سلامت به عرصه های الاح ژنتیکی در درمان بیماری ها، تشخیص بیماری های ژنتیکی در درمان بیماری ها، تشخیص بیماری های ژنتیکی در بدو تولد، هوش مصنوعی، سیتم های میکروفلوئیدیک، تولید تجهیزات تصویر برداری و استفاده از دانش رباتیک و لیزر و...نویدبخش آینده ای درخشان برای جوانان نخبه و ملت جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. شناسایی ایده های فناورانه سلامت در اصلاح فرایند های درمانی و تولید فرآورده های حوزه سلامت با کیفیت بالا از رسالت وزارت بهداشت محسوب می شود. در حال حاضر 15 ازمایشگاه همکار توانمند برای تشخیص و صدور گواهینامه های کیفی محصولات دانش بنیان سلامت شناسایی شده اند تا با استفاده از توان بخش خصوصی در حوزه فناوری سلامت شتاب بیشتری در توسعه عرضه محصولات این حوزه برداریم.

ورود به سیستم داوری